top of page

Ortosebrukere + Momentum = <3

Ortosebrukere er hjertelig velkommen i Momentum.


I 2021 fyller Momentum 25 år og det ble en skikkelig feiring i Sandefjord!


Momentum er en frittstående interesseorganisasjon for amputerte, dysmelister og ortosebrukere.


Her er personlig tekst fra "Merete Linde-Nielsen"

Det var en flott Momentum samling. Jeg har har polio, og medfødt skade i venstre ben. Muskelaturen i ben og kne, er såpass svakt at jeg nå må bruke lang ortose for å kunne gå.


Vi har bodd i Gøteborg i mange år, der jeg fikk litt hjelp med en helt vanlig bandage. Hadde mye smerter i mange år. Vi fant ikke noen bra løsning på dette med ortose eller andre hjelpemidler. Flyttet tilbake til Norge i 2009, da jeg kom i kontakt med Frode, på Buskerud Teknisk Ortopedi. Der fikk jeg god hjelp med en gang. Frode og jeg har bruke ca 8-9 år, med å finne den rette ortose for mitt ben. Endelig har vi funnet en som sitter bra på mitt ben. I løpet av årene som har gått, har jeg fått lære mye om ortoser, og fått mulighet til å forme min egen. Føler jeg har god erfaring på dette området!


Jeg kom inn i Momentum i 2011, der jeg leste i Livsglede om foreningen. Det var vel egentlig ikke den "rette "foreningen å melde seg inn i, men jeg ble fort kjent med medlemmene, og synes det var så utrolig flotte mennesker der.

Meldte meg inn i fylkeslaget for Sør-Øst, og senere ble jeg valgt inn i Hovedstyre.

Nå er jeg leder i Sør-Øst.


For meg har Momentum og alle menneskene i foreningen betydd, og betyr enormt mye for meg. De gir meg masse positiv energi, og livsglede!


Men det var likevel noen jeg manglet, og som jeg jobbet for, mens jeg satt i HS, og det var å få inn ortosebruker i underteksten til Momentum. Det har vi nå fått til. Både Dysmeli og ortosebrukerer er tatt med i beskrivelsen av Momentum, og hva foreningen står for. Det er jeg så glad og stolt over. Nå er jeg "ekte" medlem av Momentum.


Nå som vi har fått flere medlemmer, merker vi at flere unge kommer inn i foreningen, og det settes veldig stor pris på.

Comentários


bottom of page